Avain Italiaan -elokuvasta ilmestyneitä juttuja ja arvosteluja – osassa lisäksi Rosa Karon kommentit!

"Kuuttakymppiä lähentelevän, mukamas lähes kaiken nähneen toimittajankin kurkkua kummasti puristi, ettei vaan olisi silmäkulmassakin häivähtänyt jotakin kosteata. Eikä kuitenkaan ollut yhtään tyttömäinen olo."

TURUN SANOMAT - lue koko juttu!


"Suomeen saapuessaan Avain Italiaan on kiertänyt kiitettävästi maailmaa erilaisten leffafestareiden ohjelmistossa. Palkintojakin on sadellut tälle ihanalle hyvän mielen elokuvalle, joka on kuin nuorennettu versio Sinkkuelämää -sarjasta - tosin tapahtumapaikkana on aurinkoinen Italia."

MISSMIX - lue koko juttu!


"Visuaalisesti superherkullista elokuvaa on luonnehdittu niin romanttiseksi ja sokeriseksi, että se saa Titanicinkin näyttämään traumaattiselta Lars Von Trierin elokuvalta. Tai niin kauniiksi ja onnelliseksi, että synkistelevälle syyssuomalaiselle sen näkeminen voi olla anarkistinen kokemus."

ME NAISET - lue koko juttu!


"Halusin tehdä elokuvasta romanttisen hyvänmielensadun, joka on riittävän kepeä viihdyttämään katsojaa, mutta joka koskettaa myös syvempiä teemoja. Tärkeää itselleni oli myös, että elokuvaa voi katsoa ahdistumatta, että on kuitenkin koko ajan selvää, että siinä mennään kohti onnellista loppua, ja itse asiassa todella häpeämättömän yltiöonnellista loppua! Leffa varmasti saa kylmää kyytiä kyynikoilta, mutta omasta mielestäni kannattaa pyrkiä kohti kauneutta, hyvyyttä ja viattomuutta, vaikka se olisi vähän naiivia tai epämuodikastakin…"

KODIN KUVALEHTI - lue koko juttu!


"Avain Italiaan on leppoisa keitos Tuhkimoa ja F.H. Burnettin tyttökirjoja. Se kertoo orvosta nuoresta naisesta ja tämän matkasta Italian pikkukylään etsimään itseään ja historiaansa. Englannissa, Italiassa ja Intiassa kuvattu satu etenee rauhallisesti kohti häpeilemättömän onnellista loppuaan. Suvun salaisuudet selviävät päiväkirjamerkintöjen ja päähenkilön unien kautta."

TRENDI - lue koko juttu!


"Heleä, romanttinen satunen, täynnä mystiikkaa, nuorten naisten haaveiluja ja tummia, komeita muukalaisia. Seassa eksotiikkaa, sukuun liittyviä salaisuuksia ja rikkauksia."

CITY-LEHTI - lue koko juttu!


"Rosa Karon ensimmäinen näytelmäelokuva on puhdasverinen romanttinen satu. Se tarjoaa romantiikkaa ja muuta söpöstelyä sen nälkäisille kauniissa italialaisissa maisemissa."

EPISODI - lue koko juttu!


"Italiassa, Intiassa ja Englannissa kuvattu hyvän mielen tarina on tuoreine näyttelijälupauksineen, kuvankauniine maisemineen ja pukuloistoineen piristävä pakomatka pois kaamoksen rutistuksesta."

APU - lue koko juttu!


"Yhdellä sanalla sanottuna: kaunis."

SARA - lue koko juttu!


"Suomalaisohjaaja Rosa Karon elokuva Avain Italiaan on kuvattu pääasiassa Italiassa. Perjantaina ensi-iltansa saava elokuva kertoo nuoresta naisesta, joka saa perinnökseen valtavan huvilan Italiasta. Avain Italiassa on yltiöromanttinen draama, jossa suuria tunteita ei säästellä. Karo kertoo, että hän halusi tehdä elokuvan, jollaisen olisi itse halunnut nähdä."

CULT24.FI - lue koko juttu!


"Suomalaisen Rosa Karon käsikirjoittama ja ohjaama esikoisteos on purkitettu pääosin Italian maaseudulla. Se lähtee toistamaan viattomien tyttökirjasatujen koukeroita paljain käsin korttinsa kaikille paljastaen. Sen hattarankevyelle romantiikalle ja ruusunpunaiselle haihattelulle ei etsitä lainkaan liittymäkohtia todellisuuteen, vaan jokainen kerrontaa jouduttava ratkaisu perustuu valitun kaavan mahdollisimman tunnolliseen jäljennökseen. Kun tämä kaikki on katsojan tiedossa jo ennen elokuvaan menoa, onnelliseen loppuunkaan ei voi oikein pettyä."

DEMARI - lue koko juttu!


"FAIRYTALES have become rather rare in today’s world, where films that portray uttermost misery seem to be the most applauded. Cinema houses are packed with works that – although possibly cinematic masterpieces – will make you cry, shiver, or simply bring you down for hours, sometimes even for days.

Finnish writer-director Rosa Karo has decided not to add to this growing pile of agony-laden flicks by writing and directing her first fictional film, The Italian Key. With its graceful setting in the Italian countryside in the summer, it might be just what you need to escape the less than alluring Finnish weather."

6 DEGREES- lue koko juttu! (englanniksi)


"On vaikea löytää mitään vastaavaa suomalaista elokuvaa, joka olisi yhtä hyväntuulisen värikäs ja samalla ihmisyyden perustarpeita tutkiskeleva. Elokuvan kautta voi miettiä omia elämänvalintojaan ja suhdetta omaan sukupuuhun. Ja sitä, miten pienistä asioista onnellisuuden tunne lopulta rakentuu. Ja vaikka suurin osa meistä ei saa prinssiä ja puolta valtakuntaa kuten tässä sadussa, on tämän fantasian kokeminen valkokankaalla lähes yhtä tyydyttävää."

BLOGI: HYVÄ TERVEYS - LEFFATERAPIAA


"Jos olet täynnä ankeaa harmaata arkea ja  haluat kauniille kepeälle matkalle sykähdyttäviin maisemiin; katso Avain Italiaan."

BLOGI: LISA SOUNIO


"Kun tämä talven harmaus väsyttää ja ankeuttaa, suosittelen pientä satutuokiota. Niin, aikuiset voivat hypätä satumaailmaan ihan yhtä hyvin kuin lapsetkin. Pian Suomessa elokuvateattereissa (16.12.) alkaa pyöriä romanttinen, häkellyttävän kaunis aikuisten satu Avain Italiaan."

BLOGI: MLLE COQUELICOT


"Menin siis avoimin mielin paikalle ja elokuva tosiaan tempasi mukaansa. Värikkäitä kukkia, kauniita mekkoja, lumoavia naisia, komeita miehiä, uskomattomia maisemia, värejä ja rakkautta... Vaikka olisi kuinka kovaluonteinen tai negatiivinen tyttö, niin aika kylmä täytyisi ihmisen olla, jos ei tästä elokuvasta pitäisi!

BLOGI: BALICHILD


"Surumielisestä alusta huolimatta kyseessä on ihastuttavan suloinen ja raikas tarina, joka takaa katsojalle hyvän mielen ja hymyn huulille. Suosittelisin myös kiinnittämään huomiota herkulliseen puvustukseen ja henkeäsalpaaviin maisemiin. Kyseessä on kaunis romanttinen tarina, joka puhaltelee uusia tuulia suomalaisiin synkkiin kasvutarinoihin, joita leffateattereissa on totuttu pyörittämään."

BLOGI: CHANELEON