ANNA YSTÄVÄNPÄIVÄNLAHJA IANILLE!

Avain Italiaan - elokuva on romanttinen hyvänmielensatu, jossa on myös puiden istutukseen liittyvä ekoteema. Tämän teeman puitteissa lahjoitamme Vampyyripäiväkirjoista tutun näyttelijän Ian Somerhalderin luonnonsuojeluun erikoistuvalle säätiölle (Ian Somerhalder Foundation) dollarin jokaisesta Ianin fanien ennakkoon ennakkoon Finnkinon nettikaupassa ostamista lipuista, jotka lähetätte edelleen meille.

Haluatko nähdä elokuvan ja tukea samalla Ian Somerhalderin säätiön toimintaa? Tee näin:

Elokuva pyörii 10.-16.2. seuraavasti:

HELSINGIN TENNISPALATSISSA la 11.2. ja su 12.2. klo 11.30 ja ma 13.2.-to 16.2. klo 18.20.

HUOM! Ystävänpäivä ti 14.2.! Houkuttele kaverisikin mukaan leffaan!

KUOPION KINO KUVAKUKOSSA pe 10.2.-su 12.2. klo 18.45, ti 14.2. klo 19.45 ja ke 15.2. klo 15.

OULUN PLAZASSA ma ja ti klo 15

TÄÄLTÄ LIPUT HELSINKIIN JA OULUUN!

KUOPION KINO KUVAKUKON SIVUT

P.S. Tulossa Tammisaareen Bio Forumiin 24.2. ja Seinäjoen Bio Marilyniin 1.3. alkaen!

Finnkinon näytöksiin ennakkoon lippunsa ostavat voivat osallistua kampanjaan välittämällä osoitteeseen isf@theitaliankey.com sähköpostissa tulleen sähköisen lippunsa, ja samassa postissa vastata kolmeen kysymykseen:

- Mikä on sinun arkinen ekotekosi? (välitetään ISF:lle)
- Minkä asian näet suurimpana ongelmana tai haasteena maailmassa? (välitetään ISF:lle)
- Mitä pidit Avain Italiaan - elokuvasta?

Voit liittää mukaan pienen kuvan itsestäsi, jos olet yli 18 tai sinulla on huoltajasi suostumus. Nämä välitetään eteenpäin ISF:lle vastausten kanssa ja saattavat siis päätyä esim. ISF:n nettisivuille.

Jokaista ennakkoon ostetun lippunsa sähköpostissa välittänyttä katsojaa kohden lahjoitetaan ISF:lle dollari juhlistamaan säätiön ja Ianin syntymäpäivää, joka oli 8.12.!

Tätä sivua seuraamalla saat selville, paljonko Avain Italiaan on lahjoittanut ISF:lle ennakkoon myydyistä lipuista!

TÄLLÄ HETKELLÄ LAHJOITETTU: 333USD!

P.S. Jos et pysty ostamaan lippuja ennakkoon, mutta haluat siitä huolimatta osallistua: Lähetä käytetyt lippusi postissa osoitteeseen: Avain Italiaan, Harmaa Media, Apollonkatu 4 A 11 ja liitä mukaan yllä mainitut tiedot!

 

IANIN ja ISF:N KUULUMISIA

Ian Somerhalder (Copyright: ©ISF)Ian Somerhalder on tällä hetkellä  kuvaustauolla Vampyyripäiväkirjoista, ja kärsii valitettavasti nivelsidevammasta polvessaan, joka rajoittaa hieman liikkumista. Pariskunnalla Dobrev-Somerhalder on ollut viime aikoina huonoa tuuria - polvihaaveri tapahtui vain pari viikkoa sen jälkeen, kun Nina Dobrev sai aivotärähdyksen kuvauspaikalla.

Somerhalder perusti luonnon ja eläinten suojeluun erikoistuvan säätiönsä syntymäpäivänään viime vuonna - säätiö täyttää siis 8.12. vuoden, ja Somerhalder 33 vuotta. Avain Italiaan -elokuvan tekijät tapasivat Somerhalderin Carmelin kaupungissa syyskuussa. Avain Italiaan esitettiin Carmelin Film & Art Festivalilla samana päivänä kun Ian Somerhalderille annettiin koruvalmistaja Tiffany&Co:n suunnittelema "World of Good" - palkinto.

Somerhalder on puhunut useampaan kertaan mm. Yhdysvaltojen kongressin edessä luonnonsuojeluasioista, näitä klippejä löytyy mm. youtubesta (katso linkit sivun alalaidasta). Hän on myös ollut paikan päällä todistamassa suojelemiensa eläinten elämää, esimerkiksi seuraamassa uhanalaisten merikilpikonnien kuoriutumista Trinidadissa osana Planet Greenin "Sininen elokuu" - tv-ohjelmointia.

ARJEN EKONEUVOT IANILTA

- laita valot pois, kun poistut huoneesta
- televisio pois päältä, kun et katso sitä
- laita vesi pois valumasta, kun peset hampaita
- vältä muovin käyttämistä, se maatuu hitaasti
- vaadi kierrätystä kotona ja koulussasi

 

IAN SOMERHALDERIN EKOLINKKEJÄ

Tutustu Ian Somerhalder Foundationin toimintaan

Ian Somerhalderin tuore syntymäpäiväviesti (5.12.) - katso myös video!

Ianin twitter-feed, jossa vilahtelee paljon niin Vampyyripäiväkirjoihin kuin ISF:n toimintaan liittyviä asioita

Ianin sympaattinen haastattelu ekoasioista, kaksi osaa:

Ian puhuu Yhdysvaltojen kongressin edessä merikilpikonnien ja muiden eläinten suojelusta:

Ian katsomassa merikilpikonnien kuoriutumista Trinidadissa:

 

LISÄÄ AVAIN ITALIAAN - ELOKUVASTA

Avain Italiaan on romanttinen hyvänmielensatu, joka kertoo orvon 19-vuotiaan Cabellan matkasta italialaiseen pikkukylään, missä hänelle alkavat vähitellen selvitä perhehistorian salaisuudet. Hän ystävystyy paikallisten siskosten kanssa, ja kaikilla tytöillä on omat rakkaustarinansa! Elokuva on englanninkielinen ja suurin osa näyttelijöistä on ulkomaalaisia, mutta tekijät ovat suomalaisia ja yhden siskon mielitiettyä esittää Mikko Leppilampi.

Avain Italiaan - elokuva kuvattiin Italiassa, Intiassa ja Englannissa ja toteutettiin "vihreänä" tuotantona, välttäen esimerkiksi muovin käyttöä. Kaikilla kuvausryhmän jäsenillä oli mm. omat metalliset juomapullot, joita täytettiin Val Borberan puhtaalla ja raikkaalla vuoristovedellä.

Elokuvan sisällä on tärkeä symbolinen merkitys puiden istuttamisella - kylässä asuva kuuromykkä poika Leo istuttaa jokaisen syömänsä hedelmän siemenen, ja Cabella ottaa tästä mallia ja kasvattaa omaa puutansa. Yksi elokuvan avainlauseista onkin Cabellan: "Ehkä me ihmiset voimme näin olla vähän onnellisempia… Istutettu puu, ja päivä kerrallaan."

 

AVAIN ITALIAAN - LINKKEJÄ

Suomenkielinen nettisivu

FB-sivu

Finnkinon Avain Italiaan -sivu

Osta lippuja elokuvaan Finnkinon sivuilta!